Jeśli potrzebujesz czegoś tak szybkiego i satysfakcjonującego, jak to tylko możliwe, ale bez mięsa – Złap taką sałatkę z fasoli białkowej. Istnieje kilka rodzajów fasoli w puszkach, ciecierzycy i kukurydzy. Sporo kalorii, ale jeszcze więcej korzyści!
Składniki
- czerwona fasola - 1 Bank
- ciecierzyca - 1 Bank
- fasola (Biały) – 1 Bank
- fasola (czarna) – 1 puszka
- kukurydza - 1 Bank
- fasolka szparagowa - 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Spuść płyn ze wszystkich słoików i opłucz rośliny strączkowe w razie potrzeby.
Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aż będzie miękka.
Posiekaj cebulę i paprykę w drobną kostkę.
Połącz wszystkie składniki, dopraw sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy