Podobała mi się ta sałatka ze względu na jej niezwykły smak. Okazało się, że gotowana marchewka w połączeniu z paluszkami krabowymi nie jest gorsza niż kukurydza. A jeśli drobno posiekasz wszystkie składniki, nie od razu zrozumiesz, co jest w kompozycji.
Składniki
- paluszki krabowe - 240 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- kukurydza - 240 g
- marchew - 2 kawałki
- majonez - 4 art.
- koperek (posiekany) – 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj marchewki do miękkości we wrzącej wodzie. Oddzielnie ugotuj jajka na twardo i pozwól im ostygnąć.
Pokrój jajka, marchewki i paluszki krabowe w tę samą małą kostkę.
Dodaj kukurydzę do składników, sól i wymieszaj.
Przed podaniem dopraw sałatkę majonezem i posyp posiekanym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy