Co może być smaczniejszego niż zwiewna sałatka Mimoza z wędzoną makrelą? Lekki, delikatny i bardzo sycący, dosłownie rozpływa się w ustach. Nie czekaj na święta i specjalną okazję, przygotuj przepyszne danie na obiad już dziś!
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wędzoną makrelę wzdłuż grzbietu, oddziel filety i zdejmij skórę. Pokrój na małe kawałki.
Drobno posiekaj zieloną cebulę i obraną cebulę.
Zetrzyj ser, obrane ziemniaki, marchewkę i jajka.
Pokrój pół cytryny w plasterki.
Na szerokim talerzu ułóż warstwy makreli, cebuli i ziemniaków. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Równomiernie rozłóż marchewki i jajka zmieszane z majonezem.
Posyp grubo serem, udekoruj zieloną cebulą, resztkami marchwi i natką pietruszki. Podawaj sałatkę z kawałkami cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy