dania główne 11.08.2022

Słodka kasza manna z masłem

15 min
4 porcje
Słodka kasza manna z masłem
Lyudmila, stock.adobe.com
0

Masło w owsiance sprawia, że jest jeszcze bardziej delikatna i nadaje bardziej wyrazisty smak. Wbrew stereotypom nie dodaje kalorii kaszy manny tak znacząco. Po prostu nie powinieneś go nadużywać – wystarczy bardzo mały kawałek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę i mleko i zagotuj.

Dodaj cukier i wanilinę, wymieszaj i zmniejsz ogień.

Wlej semolinę cienkim strumieniem, ciągle mieszając.

Kontynuując mieszanie, gotuj owsiankę przez 3-4 minuty na małym ogniu.

Zdejmij z ognia, dodaj olej i ponownie wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy