Przygotowałeś się do grillowania kebabów, ale nadal nie zdecydowałeś się na przepis? Radzę wybrać kebab jagnięcy z octem i cebulą. Mięso gwarantuje miękkość i soczystość, a dodatki pomogą pozbyć się określonego zapachu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jagnięcinę na małe kawałki, włóż do miski i zalej wodą mineralną na pół godziny.
Odcedź, lekko wyciśnij mięso.
Obierz cebulę i posiekaj w blenderze.
Dodaj posiekaną cebulę, ocet, mielony pieprz i sól do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 10-12 godzin.
Wyjmij miskę mięsa z lodówki i pozostaw do podgrzania w temperaturze pokojowej na 1-1,5 godziny.
Oczyść mięso z resztek marynaty i nałóż na szaszłyki, dodając krążki cebuli.
Smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy