dania główne 22.01.2022

gulasz z indyka, ziemniaków, pieczarek i pomidorów

55 min
6 porcji
Gulasz z indyka, ziemniaków, pieczarek i pomidorów
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Indyk bardzo dobrze komponuje się z warzywami, więc gulasz z niego jest szczególnie smaczny. Wypróbuj ten przepis, a przekonasz się sam. Idealnie nadaje się do małych pieczarek i pomidorów. Większe należy pokroić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój na małe kawałki.

Pokrój pieczarki, pomidory, obraną cebulę i ziemniaki.

Rozgrzej olej na patelni, włóż indyka i smaż przez 10 minut.

Dodaj cebulę i kontynuuj gotowanie przez 2-3 minuty.

Dodaj ziemniaki, pomidory, pieczarki i czarny pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj, aż wilgoć wyparuje.

Dodaj sól, kminek, wlej wrzącą wodę i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy