dania główne 19.07.2023

Klasyczny Lula-kebab

35 min
4 porcje
Klasyczny Kebab Lula
yaroshenko, stock.adobe.com
0

Zamiast kebabów ugotujmy dziś klasyczny Kebab lulia. Aby to zrobić, potrzebujesz dobrej jakości mielonego mięsa, trochę tłuszczu z ogona, cebuli i przypraw. Aby drewniane szaszłyki nie paliły się w tym procesie, umieść je wcześniej w wodzie na 15 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i czosnek.

Zmiel cebulę, czosnek i tłuszcz z ogona w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z mielonym mięsem, solą i mielonym pieprzem.

Wymieszaj i dobrze ubij masę. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Uformuj na przygotowanych szaszłykach kiełbaski o długości około 10-12 cm.

Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy