dania główne 29.06.2022

zapiekanka z cukinii z tofu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka z cukinii z tofu
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Taka zapiekanka z cukinii nie jest gorsza niż pełne ciasto. Dla odmiany proponuję dodać kawałki tofu. A jeśli usuniesz jajka z przepisu, otrzymasz chudą wersję wegetariańską. Prawie nie wpływa to na teksturę zapiekanki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel płatki. Zetrzyj cukinię i wyciśnij.

Wymieszaj wszystko z jajkami, przyprawami i posiekanymi ziołami. Na koniec dodaj drobno posiekane tofu.

Włóż masę do natłuszczonej miski wolnowaru i gotuj przez 50 minut w trybie pieczenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy