dżem brzoskwiniowy bez pestek

20 min
8 porcji
Dżem brzoskwiniowy bez pestek
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Ponure zimowe dni będą przyjemniejsze, jeśli spiżarnia ma zapasy dżemu brzoskwiniowego. Każda gospodyni ma swój ulubiony przepis. Lubię robić ten dżem bez pestek. Aby nie cierpieć przez długi czas z puszystą skórką owoców, proponuję natychmiast ją usunąć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz brzoskwinie, usuń pestki.

Zmiel brzoskwinie w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.

Umieść garnek na małym ogniu i gotuj przez 5 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez kolejne 5 minut. Włóż dżem do wysterylizowanych słoików, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy