Z biegiem lat zwykłe potrawy nudzą się, ale z lecho tak się nie dzieje. Przekąska zawsze zachwyca różnorodnym smakiem. Ponadto warto trochę zmienić przepis i już okazuje się coś nowego. Przedstawiam więc nową wersję lecho z papryki z pomidorami i octem.
Składniki
- papryka - 2 kg
- pomidory - 1,5 kg
- cebula - 500 g
- czosnek - 100 g
- Olej roślinny - 150 ml
- ocet - 120 ml
- ziele angielskie - 4 groszek
- czarny pieprz - 6 groszek
- sól - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez sokowirówkę.
Dodaj przyprawy, sól, olej i gotuj przez 10 minut.
Posiekaj obraną paprykę i cebulę.
Wlej posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę do rondla z półfabrykatem pomidora.
Gotuj wszystko razem przez 15 minut i wlej ocet.
Rozłóż wrzące lecho w czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy