papryka lecho z pomidorami i octem

35 min
10 porcji
Lecho z papryki z pomidorami i octem
Elenglush, stock.adobe.com
0

Z biegiem lat zwykłe potrawy nudzą się, ale z lecho tak się nie dzieje. Przekąska zawsze zachwyca różnorodnym smakiem. Ponadto warto trochę zmienić przepis i już okazuje się coś nowego. Przedstawiam więc nową wersję lecho z papryki z pomidorami i octem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Dodaj przyprawy, sól, olej i gotuj przez 10 minut.

Posiekaj obraną paprykę i cebulę.

Wlej posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę do rondla z półfabrykatem pomidora.

Gotuj wszystko razem przez 15 minut i wlej ocet.

Rozłóż wrzące lecho w czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy