Mieszkańcy lata dokładnie wiedzą, co łączy czosnek i cukinię w sezonie. Zwykle jest ich tak wiele, że nie jest już jasne, co zrobić z hojnymi zbiorami w takiej ilości. Zwłaszcza, gdy jest to czosnek, który jest używany tylko jako suplement. Oto rozwiązanie!
Składniki
- czosnek - 500 g
- koperek - 1-2 parasol
- liście porzeczki - 3 kawałki
- pietruszka - 3 gałązki
- Chili - 1 rzecz
- woda - 500 ml
- sól - 40 g
- cukier - 40 g
- ocet - 40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż obrany czosnek, wszystkie warzywa i liście oraz posiekane chili w wysterylizowanych słoikach.
Zagotuj wodę z solą i cukrem. W razie potrzeby dodaj przyprawy.
Zalej czosnek marynatą, wlej ocet i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy