Młody ziemniak jest niesamowity do pieczenia go z rybą. Nawet jeśli jest to różowy łosoś, który gotuje się tak szybko, jak każdy łosoś. Ale jest też kilka sztuczek, które omówię dalej. Aby danie nie było zbyt nudne, proponuję dodać grzyby.
Składniki
- różowy łosoś - 600 g
- marchew - 2 kawałki
- młode ziemniaki - 600 g
- Grzyby - 300 g
- Zieleń - 4 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj młode ziemniaki dosłownie przez 5-7 minut.
Włóż go do formy. Grubo posiekaj grzyby i cieńsze marchewki.
Dodaj tam różowego łososia pokrojonego na kawałki, dopraw, skrop olejem i wymieszaj.
Posyp naczynie ziołami i włóż do piekarnika.
Piecz różowego łososia z ziemniakami w piekarniku w 190 stopniach przez 20 minut pod folią i 10-15 bez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy