chrupiące marynaty z musztardą na zimę

20 min
16 porcji
Chrupiące ogórki kiszone z musztardą na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Szukasz przepisu na pyszne pikle? Wypróbuj ten, a na pewno będziesz zaskoczony prostotą i pysznymi wynikami! Chrupiące kiszone ogórki z musztardą to pyszne przygotowanie, bez którego trudno wyobrazić sobie pełny stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ogórki i moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie.

Umieść proszek musztardowy, czarny pieprz, obrane ząbki czosnku i parasole koperkowe w słoikach.

Mocno ubij ogórki, pozostawiając mniej pustych przestrzeni w słoikach.

Napełnij wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 30 minut.

Odcedź do rondla, zagotuj i ponownie wlej do słoików.

Po pół godzinie spuść wodę na patelnię, dodaj cukier i sól.

Dodaj ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików. Zwiń ogórki i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy