dżem jagodowy-pięć minut

2 godz. 10 min.
1 porcja
Dżem jagodowy
baibaz, stock.adobe.com
0

Tradycyjny przepis to pięć minut, tylko teraz z jagód. Pamiętaj, aby posmakować go w procesie na cukrze, ponieważ jagody są delikatną jagodą. Taki dżem nie wymaga dodatków-można go jeść tylko łyżką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij jagody zimną wodą, aby cała drobna ściółka unosiła się na powierzchni. Pozwól mu spłynąć i posortuj jagody.

Przykryj jagody cukrem i odstaw na 2 godziny, od czasu do czasu potrząsając pojemnikiem.

Umieść na kuchence, zagotuj i gotuj dokładnie 5 minut. Wymieszaj dżem drewnianą łyżką.

Wlej obrabiany przedmiot do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy