dżem winogronowy z pestkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem winogronowy z pestkami
indigolotos, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sztuczki, jak pozbyć się pestek z winogron. I możesz gotować dżem bezpośrednio z nimi - wystarczy wybrać udany przepis. I już zrobiłam za Ciebie, a dziś chętnie podzielę się wynikiem. Spróbuj-a nie pożałujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij cukier wodą, zagotuj i gotuj syrop przez 10 minut.

Napełnij winogrona syropem i pozostaw na noc.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut, zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Powtórz jeszcze raz poprzedni krok.

Ponownie gotuj dżem przez 5 minut i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy