gęsty dżem-pięć minut malin

45 min
4 porcje
Gęsty dżem
denira, stock.adobe.com
0

Maliny są dobrą bazą do gęstych dżemów, ponieważ same w sobie świetnie się gotują. Możesz go tak zostawić lub zmielić przez sito, aby pozbyć się nasion. Nie wpływa to w żaden sposób na technologię gotowania pięciominutowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj maliny połową cukru i odstaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut i ostudzić.

Ponownie zagotuj, dodaj pozostały cukier i gotuj przez kolejne 5 minut.

Ponownie schłodzić obrabiany przedmiot, ponownie gotować dżem przez 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy