kapusta kiszona z chrzanem i marchewką na zimę

45 min
4 porcje
Kapusta kiszona z chrzanem i marchewką na zimę
FomaA, stock.adobe.com
0

Kiszona kapusta w czystej postaci bez dodatków jest już trochę zmęczona. Chcę czegoś ciekawszego i po prostu jaśniejszego. Dlatego proponuję ugotować go z chrzanem i marchewką. Wciąż klasyczny, ale już z nowymi odcieniami. Dalej w przepisie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki z chrzanem.

Zagotuj wodę z solą i pozwól solance ostygnąć.

Połącz warzywa, lavrushkę, pieprz i solankę.

Pozostaw obrabiany przedmiot pod pokrywką, pozostawiając małą szczelinę.

Kapusta będzie fermentowana przez trzy dni w temperaturze pokojowej.

Codziennie przekłuwaj go drewnianym szpikulcem.

Na koniec dodaj cukier do smaku, włóż do czystych, suchych słoików i przechowuj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy