dżem wiśniowy bez pestek w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem wiśniowy bez pestek w powolnej kuchence
Sin Deniz, stock.adobe.com
0

Robienie dżemu w powolnej kuchence to przyjemność, ponieważ nie musisz długo stać nad rozgotowanym piecem w środku lata. Powolna kuchenka zrobi wszystko sama, a smak jest taki sam. Mówię na przykładzie klasycznego dżemu wiśniowego bez pestek.

Składniki

  • wiśnia (bez pestek) – 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 1 szklanka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj wiśnie, usuń pestki, dodaj wodę i cukier i pozostaw na kilka godzin.

Umieść obrabiany przedmiot w misce multicookera i włącz tryb "duszenie" na 45-50 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy