Zbiory w sezonie squash są zwykle niezwykle obfite, więc im więcej różnych przepisów do wyboru, tym lepiej. Dzielę się kolejną sprawdzoną opcją, tym razem z pietruszką. Prosty, szybki i nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych.
Składniki
- Patisson - 2 kg
- korzeń pietruszki - 1 rzecz
- pietruszka - 2 pęczek
- czosnek - 1 Głowa
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- woda - 1 l
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj losowo korzeń pietruszki, pietruszkę i czosnek.
Włóż wszystko do sterylnych słoików wraz z kabaczkiem. Dodaj pieprz.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Odcedź tę wodę i ponownie zalej czystą wrzącą wodą przez kolejne 15 minut.
Ponownie spuść tę wodę, a następnie dodaj cukier, sól i ocet.
Zagotuj ponownie, wlej z powrotem i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy