przekąski 30.06.2023

pasztet z gotowanej wątróbki wołowej

45 min
4 porcje
Pasztet z gotowanej wątróbki wołowej
Nickola_Che, stock.adobe.com
0

Opcje składników i ich kombinacji do przygotowania pasztetów mogą być nieograniczone, w zależności od preferencji i inspiracji kulinarnych. Ale są klasyki wypróbowane i przetestowane przez lata i dziesięciolecia. Na przykład pasztet z gotowanej wątroby wołowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątrobę, moczyć przez pół godziny i ponownie spłukać.

Gotuj do miękkości przez około 30 minut i ostudź.

Posiekaj cebulę i marchewkę losowo, smaż na maśle do miękkości.

Zmiel wszystko blenderem. W razie potrzeby dodaj więcej oleju lub bulionu z wątroby do konsystencji.

Dopraw pasztet do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy