Opcje składników i ich kombinacji do przygotowania pasztetów mogą być nieograniczone, w zależności od preferencji i inspiracji kulinarnych. Ale są klasyki wypróbowane i przetestowane przez lata i dziesięciolecia. Na przykład pasztet z gotowanej wątroby wołowej.
Składniki
- wątroba wołowa - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- masło - 30 g
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątrobę, moczyć przez pół godziny i ponownie spłukać.
Gotuj do miękkości przez około 30 minut i ostudź.
Posiekaj cebulę i marchewkę losowo, smaż na maśle do miękkości.
Zmiel wszystko blenderem. W razie potrzeby dodaj więcej oleju lub bulionu z wątroby do konsystencji.
Dopraw pasztet do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy