Oczywiście można było zrobić przekąskę, używając do nadzienia tylko sera i awokado. Ale chciałem zrobić bardziej satysfakcjonującą opcję, więc postanowiłem dodać soczyste pomidory i filety z indyka. Zjedz taką kanapkę z awokado na śniadanie, a zapomnisz o jedzeniu na pół dnia.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gotowanego indyka na plasterki.
Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę, posiekaj. Skrop kawałki owoców sokiem z cytryny.
Pokrój liść sałaty na pół, pokrój pomidory w cienkie plasterki.
Posmaruj chleb serem śmietankowym, na wierzch połóż kawałek sałaty.
Ułóż awokado, pomidory, indyka warstwami i przykryj drugą kromką chleba. Kolejność składników między kromkami chleba można zmieniać według własnego uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy