przekąski 06.07.2023

sajgonki z krewetkami

20 min
4 porcje
Sajgonki z krewetkami
azurita, stock.adobe.com
0

Świetna przekąska na romantyczną kolację lub zabawne spotkania z dziewczynami. Sajgonki z krewetkami to pyszne i piękne danie, które nawet niedoświadczony kucharz może z łatwością ugotować. Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Krewetki opłucz wrzącą wodą i obierz muszle.

Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę.

Pokrój miąższ owocu w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój liść sałaty na ćwiartki.

Pokrój marchewki w cienkie paski.

Ugotowany makaron pokrój w krótkie segmenty i wymieszaj z sosem sojowym.

Namocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15 sekund.

Połóż na desce, połóż kawałek liścia sałaty na wierzchu.

Na środku ułóż marchewki, makaron, awokado i krewetki.

Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń sajgonkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy