przekąski 22.01.2022

bułki z krewetkami tempura

40 min
4 porcje
Rolki z krewetkami tempura
Andy, stock.adobe.com
0

Krewetki tempura same w sobie są świetną przekąską. Ale okazuje się, że jest jeszcze smaczniejszy, jeśli ugotujesz z nimi takie delikatne bułki. Podawaj je z pikantnym japońskim majonezem i sosem teriyaki, aby smak był jeszcze bogatszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj umyty ryż do wrzącej wody i gotuj do miękkości.

Dopraw octem, solą, dodaj cukier i pozwól mu ostygnąć.

Ubij jajko widelcem. Zanurz obrane krewetki w jajku i tempurze i usmaż na patelni.

Przetnij arkusze nori na pół i ułóż na wierzchu warstwę ryżu.

Połóż cienkie plasterki awokado na ryżu i odwróć obrabiany przedmiot.

Połóż krewetki i ser śmietankowy na nori i zwiń ciasne bułki.

Pokrój je nożem lekko zwilżonym wodą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy