przekąski 28.06.2023

Julienne z rydzykami i kurczakiem

45 min
4 porcje
Julienne z imbirem i kurczakiem
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Julienne pierwotnie pojawił się jako sposób na gotowanie mięsa, aby trwało dłużej. Z biegiem czasu przekształcił się w wykwintne danie, które szybko zyskało popularność ze względu na swój niepowtarzalny smak i konsystencję. Złap przepis z kurczakiem i imbirem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż przez kilka minut.

Dodaj pokrojone rydzyki i smaż przez około 10 minut.

Dodaj rozdrobnionego kurczaka i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj mąkę i wymieszaj.

Wlej śmietanę, dopraw julienne i dodaj warzywa według uznania.

Dusić trochę więcej i włożyć do kokilek.

Przykryj startym serem i wyślij julienne na 15 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy