Klasyczny Tatar jest zrobiony z surowego mięsa lub ryb, ale proponuję pójść dalej i zrobić go z warzyw. Sekret tkwi w krojeniu i ubieraniu. Okazuje się niezwykłą przekąskę, która wcale nie przypomina banalnej sałatki warzywnej.
Składniki
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
- sos sojowy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj sos sojowy, olej, sok z cytryny i balsamiczny z sezamem.
Pokrój wszystkie warzywa w bardzo drobną kostkę.
Wymieszaj tatar z dressingiem i włóż do talerzy za pomocą kokilek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy