Prawidłowe odżywianie nie jest trudne. Wystarczy monitorować jakość i porcje jedzenia. Ważne jest również, aby dodać do swojej diety pokarmy bogate w białko roślinne. Na przykład śniadanie jest lepsze niż hummus PP. Obfita przekąska doda ci energii i energii.
Składniki
- ciecierzyca - 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- korzeń pietruszki - 1 rzecz
- tahini - 1 art.
- sok z cytryny - 20 ml
- oliwa z oliwek - 40 ml
- sól - do smaku
- papryka - 1 łyżeczka
- woda - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 4 godziny w zimnej wodzie.
Zmień wodę, dodaj korzeń pietruszki i gotuj przez 40 minut.
Złap korzeń pietruszki i wyrzuć.
Spuść dwie trzecie bulionu, resztę zbierz w osobnym pojemniku.
Przenieś ciecierzycę do głębokiej miski, dodaj tahini, obrany czosnek, sól, sok z cytryny i połowę oleju. Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.
Dodaj pozostały wywar w małych porcjach, dostosowując gęstość Hummusu.
Włóż gotową przekąskę do głębokiej miski, zalej pozostałym olejem i posyp papryką.