przekąski 08.07.2023

pasztet z wątroby indyka w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z wątróbki z indyka w domu
cook_inspire, stock.adobe.com
0

Najlepszą alternatywą dla zwykłej wątróbki drobiowej w przygotowywaniu pasztetów i innych przekąsek jest wątróbka z indyka. Jest jeszcze bardziej miękka i delikatna. Ponadto danie okazuje się dość dietetyczne i jest odpowiednie dla tych, którzy monitorują odżywianie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz wątróbkę z indyka na godzinę w mleku.

Pokrój i gotuj na patelni przez około 40 minut przy minimalnej ilości wody.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż przez 7 minut na oleju roślinnym.

Wyślij wszystko do blendera, dodaj masło i przyprawy i ubij pasztet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy