Najlepszą alternatywą dla zwykłej wątróbki drobiowej w przygotowywaniu pasztetów i innych przekąsek jest wątróbka z indyka. Jest jeszcze bardziej miękka i delikatna. Ponadto danie okazuje się dość dietetyczne i jest odpowiednie dla tych, którzy monitorują odżywianie.
Składniki
- wątróbka z indyka - 800 g
- mleko - 300 ml
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- masło - 40 g
- Olej roślinny - 40 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz wątróbkę z indyka na godzinę w mleku.
Pokrój i gotuj na patelni przez około 40 minut przy minimalnej ilości wody.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż przez 7 minut na oleju roślinnym.
Wyślij wszystko do blendera, dodaj masło i przyprawy i ubij pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy