Najczęściej solony lub wędzony łosoś trafia na kanapki, ponieważ jest banalnie szybszy. Ale z pieczonym-smaczniejsze i zdrowsze! Każdy mały kawałek zrobi, a jak go upiec, powiem ci dalej.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- kolendra - 4 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 szczypta
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- łosoś - 150 g
- sok z cytryny - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Skrop kawałek łososia sokiem z cytryny, dopraw, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.
Zmiksuj awokado, kolendrę i czosnek w blenderze, dopraw do smaku.
Wysusz chleb na patelni, posmaruj masą z awokado i ułóż kawałki łososia.
Drobno posiekaj wiśnie i ułóż na wierzchu. Możesz też posypać ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy