Szybkie i pyszne kanapki z serem i warzywami są przygotowywane dosłownie z improwizowanych składników. To dobra domowa przekąska, przekąska piknikowa lub dodatek do świątecznego stołu. Bardzo wszechstronny przepis!
Składniki
- chleb - 4-6 plasterki
- bakłażany - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
- papryka - 0.5 kawałki
- ser - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż chleb z obu stron. Natrzyj czosnkiem.
Drobno posiekaj warzywa i podsmaż je osobno, aż będą miękkie. Wymieszaj z tartym serem.
Rozłóż nadzienie na chlebie i przykryj chlebem.
Wyślij kanapki na 7 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni i pokrój na kanapki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy