Uwielbiasz Klasyczne przekąski z kurczaka, ale wątpisz w ich skład i martwisz się ilością tłuszczu? Zapewniam cię, że jeśli ugotujesz swoje ulubione chrupiące paski w domu ze sprawdzonych składników-takie danie ma prawo do życia w codziennej diecie.
Składniki
- filet z kurczaka - 700 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 50 ml
- mąka - 50 g
- płatki kukurydziane - 150 g
- Olej roślinny - 300 ml
- sól - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka w paski lub duże kawałki.
Wymieszaj mąkę z przyprawami do smaku i zwiń w niej kurczaka.
Ubij jajka z mlekiem i solą, zanurz każdy pasek osobno.
Zwiń kawałki kurczaka w płatki kukurydziane, aby przykryły je ze wszystkich stron.
Smaż paski w głębokim tłuszczu, aż będą złote – w ten sposób będą równomiernie ugotowane.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy