 
Ze wszystkich starych popularnych sałatek Olivier jest jedną z tych, które najłatwiej dostosować do diety wegańskiej. A następnie w przepisie powiem Ci, jak to zrobić i co można zastąpić. A jednocześnie – co zrobić z wegańskim dressingiem sałatkowym.
Składniki
 do sałatki:
 - ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- awokado - 1 rzecz
- zielony groszek - 150 g
- koperek - 6 gałązki
- jabłka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
 do tankowania:
 - awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 100 ml
- cukier - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i marchewki do miękkości i pozwól im całkowicie ostygnąć.
Drobno posiekaj cebulę i koperek, a pozostałe składniki Oliviera pokrój w drobną kostkę. Dodaj groszek.
Do dressingu ubij w blenderze miąższ dojrzałego awokado z resztą składników.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy
