sałatki 22.01.2022

sałatka Funchoza z mango, mielonym mięsem i rukolą

25 min
4 porcje
Sałatka z funchozy z mango, mięsem mielonym i rukolą
A_Lein, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie w sałatkach azjatyckich używa się octu ryżowego, ale lubię go bardziej z sokiem z limonki. Nadaje potrawie łagodniejszy smak i oczywiście pyszny aromat. Gotuj według tego przepisu i przekonaj się o wszystkim z własnego doświadczenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż mięso mielone na oleju roślinnym do miękkości.

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Rozerwij rukolę na kawałki rękami.

Obierz Mango i pokrój na małe kawałki.

Połącz funchozę, pieczone mięso mielone, mango i rukolę.

Wyciśnij sok z limonki do osobnego pojemnika.

Dodaj zmielony imbir, sól i sos sojowy.

Wlej przygotowany sos do sałatki, dodaj orzeszki ziemne i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy