sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczonymi warzywami i grzybami

20 min
4 porcje
Sałatka z pieczonymi warzywami i grzybami
timolina, stock.adobe.com
0

Ten przepis zajmuje trochę czasu, ponieważ najpierw trzeba upiec warzywa i grzyby. Aby szybciej się ugotowały, proponuję natychmiast pokroić je cieńsze i ułożyć na blasze do pieczenia w jednej warstwie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj grzyby, paprykę, cukinię i cebulę. Połóż na blasze do pieczenia.

Skrop warzywa oliwą z oliwek, posyp przyprawami i piecz przez około 15 minut w 190 stopniach.

Dodaj posiekane warzywa, oliwki, liście bazylii i wrzuć sałatkę.

W razie potrzeby dodaj więcej oleju i przypraw.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy