Ten przepis zajmuje trochę czasu, ponieważ najpierw trzeba upiec warzywa i grzyby. Aby szybciej się ugotowały, proponuję natychmiast pokroić je cieńsze i ułożyć na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Składniki
- Grzyby - 300 g
- papryka - 2 kawałki
- cukinia - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- bazylia - 1 garść
- oliwki - 2 garści
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj grzyby, paprykę, cukinię i cebulę. Połóż na blasze do pieczenia.
Skrop warzywa oliwą z oliwek, posyp przyprawami i piecz przez około 15 minut w 190 stopniach.
Dodaj posiekane warzywa, oliwki, liście bazylii i wrzuć sałatkę.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju i przypraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy