Ten przepis z pewnością znalazłby się na szczycie najbardziej oryginalnych sałatek z kapustą pekińską. A gdzie jeszcze zaproponujesz podanie go ze świeżą cukinią i miętą? Zamiast cukinii możesz wziąć cukinię, ale wskazane jest stosowanie młodych warzyw.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- mięta - 1 pęczek
- ogórki - 2 kawałki
- młoda cukinia - 2 kawałki
- orzechy (cedrowe) – 2 garści
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- olej sezamowy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kapustę pekińską.
Pokrój ogórki i cukinię w plasterki lub połówki.
Losowo posiekaj miętę, wymieszaj sałatkę i dopraw.
Skrop naczynie sokiem z cytryny i dopraw mieszanką dwóch olejów.
Posyp cedrami lub innymi orzechami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy