Jedna z moich ulubionych codziennych sałatek, gdy nie ma czasu i ochoty na kulinarne wyczyny. Pieczony kurczak, świeże warzywa, zioła i feta – a teraz gotowy pełny lunch lub kolacja. Danie można podawać na ciepło lub na zimno.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- kapusta pekińska - 170 g
- pomidory - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rukola - 40 g
- feta - 70 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka tak drobno, jak to możliwe i usmaż na patelni. Na samym końcu dodaj przyprawy i sos sojowy i dobrze wymieszaj.
Posiekaj kapustę pekińską, pokrój fioletową cebulę w pióra, a pomidory w plasterki.
Dodaj kurczaka do warzyw, udekoruj sałatkę rukolą i posyp pokruszoną fetą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy