kawior z nóg grzybów na zimę

55 min
8 porcji
Kawior z nóg grzybów na zimę
dgonidk, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo zrobić kawior z nóg grzybów miodowych. Będzie to wymagało najbardziej zwykłych składników i około godziny Twojego czasu. Kiedy nie masz ochoty gotować obiadu, wyjmij półfabrykat grzybowy, rozłóż na chlebie i po prostu podawaj na stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby miodowe w osolonej wodzie przez 15 minut, włóż do durszlaka i pozostaw na 10 minut, aby spłynęły.

Przepuścić przez maszynkę do mięsa ugotowane nogi grzybów miodowych, marchewki i obranej cebuli.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki i smaż przez 5-7 minut.

Dodaj nogi grzybów miodowych, przyprawy i sól. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym kawiorem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy