Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo zrobić kawior z nóg grzybów miodowych. Będzie to wymagało najbardziej zwykłych składników i około godziny Twojego czasu. Kiedy nie masz ochoty gotować obiadu, wyjmij półfabrykat grzybowy, rozłóż na chlebie i po prostu podawaj na stole.
Składniki
- grzyby miodowe (nogi) – 2 kg
- marchew - 300 g
- cebula - 300 g
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 50 ml
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby miodowe w osolonej wodzie przez 15 minut, włóż do durszlaka i pozostaw na 10 minut, aby spłynęły.
Przepuścić przez maszynkę do mięsa ugotowane nogi grzybów miodowych, marchewki i obranej cebuli.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj marchewki i smaż przez 5-7 minut.
Dodaj nogi grzybów miodowych, przyprawy i sól. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
Napełnij przygotowane słoiki gorącym kawiorem i zwiń.