kompot z czarnej jarzębiny i jabłek na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Kompot z czarnej jarzębiny i jabłek na zimę
0

Najsmaczniejsze półfabrykaty i czarna jarzębina są uzyskiwane z jabłkami. A ten kompot jest tego doskonałym dowodem. Niedrogi, łatwy w przygotowaniu, doskonale urozmaica bardziej znane opcje. Mówię więcej!

Składniki

  • Aronia - 300 g
  • jabłka - 400 g
  • cukier - 300 g
  • sok z cytryny - 2 art.
  • woda - 2-2.5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w plasterki i włóż jarzębinę do czystych słoików.

Zalej wrzącą wodą i ostudź pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z sokiem z cytryny i cukrem.

Wlej z powrotem i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy