Koreańskie ogórki z musztardą na zimę

3 godz. 20 min.
4 porcje
Ogórki po koreańsku z musztardą na zimę
0

Koreańskie ogórki to wspaniały sposób na zachowanie świeżych ogórków przez długi czas i cieszenie się ich smakiem o każdej porze roku. Mogą być używane jako przystawka, dodawane do sałatek lub używane do przygotowywania innych potraw. Wolę gotować je z musztardą, bo tak smakuje jeszcze lepiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w plastry lub paski, a cebulę w cienkie pióra.

Posiekaj warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki.

Pozostaw obrabiany przedmiot na 3 godziny na stole, a następnie szczelnie włóż do wysterylizowanych słoików.

Sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy