Koreańskie ogórki to wspaniały sposób na zachowanie świeżych ogórków przez długi czas i cieszenie się ich smakiem o każdej porze roku. Mogą być używane jako przystawka, dodawane do sałatek lub używane do przygotowywania innych potraw. Wolę gotować je z musztardą, bo tak smakuje jeszcze lepiej.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- cebula - 300 g
- Zieleń - 1 pęczek
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 100 ml
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 saszetka
- nasiona gorczycy - 1 art.
- proszek musztardowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w plastry lub paski, a cebulę w cienkie pióra.
Posiekaj warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki.
Pozostaw obrabiany przedmiot na 3 godziny na stole, a następnie szczelnie włóż do wysterylizowanych słoików.
Sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy