dania główne 17.02.2022

gulasz z warzyw i wołowiny w powolnej kuchence

1 godz. 45 min.
5 porcji
Gulasz z warzyw i wołowiny w powolnej kuchence
FomaA, stock.adobe.com
0

Gulasz nie zawsze jest idealny. Czasami warzywa są gotowane, a mięso nadal jest twarde. Możesz tego uniknąć za pomocą multicookera. Przestrzegaj kolejności zakładek składników, a otrzymasz nienaganne danie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę i pokrój na małe kawałki.

Obrać bakłażany, pokroić i zalać osoloną wodą przez 15 minut.

Paprykę, ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać, pokroić.

Włącz tryb "smażenie", wlej olej, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj wołowinę, liście laurowe i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 7-10 minut, ciągle mieszając.

Dodaj ziemniaki i kontynuuj smażenie przez 10 minut.

Dodaj paprykę, bakłażany i smaż przez kolejne 5 minut.

Wlej gorącą wodę, dodaj sól, przykryj i gotuj przez 1 godzinę, aktywując program "duszenie". Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy