Gulasz nie zawsze jest idealny. Czasami warzywa są gotowane, a mięso nadal jest twarde. Możesz tego uniknąć za pomocą multicookera. Przestrzegaj kolejności zakładek składników, a otrzymasz nienaganne danie!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę i pokrój na małe kawałki.
Obrać bakłażany, pokroić i zalać osoloną wodą przez 15 minut.
Paprykę, ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać, pokroić.
Włącz tryb "smażenie", wlej olej, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.
Dodaj wołowinę, liście laurowe i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 7-10 minut, ciągle mieszając.
Dodaj ziemniaki i kontynuuj smażenie przez 10 minut.
Dodaj paprykę, bakłażany i smaż przez kolejne 5 minut.
Wlej gorącą wodę, dodaj sól, przykryj i gotuj przez 1 godzinę, aktywując program "duszenie". Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15-20 minut.