Owsianka kukurydziana ma jasny własny smak, ale to nie znaczy, że nie potrzebuje przypraw. Proponuję taką oryginalną wersję z curry i kurkumą. A bonusem jest niesamowity złoty odcień, który staje się jeszcze bardziej wyraźny.
Składniki
- kasza kukurydziana - 100 g
- mleko kokosowe - 500 ml
- olej kokosowy - 20 g
- kurkuma - 1 łyżeczka
- Curry - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj mleko kokosowe. Wlej umyte płatki cienkim strumieniem, mieszając.
Kontynuując mieszanie, gotuj owsiankę przez 5 minut na małym ogniu.
Dodaj wszystkie przyprawy i olej kokosowy i gotuj przez kolejne 5 minut.
Pozostaw owsiankę pod przykryciem przez 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy