Mam w magazynie kilka podstawowych sposobów pieczenia ryb. Na przykład taka makrela w piekarniku z czosnkiem. To świetna opcja, jeśli w domu nie ma zieleni i warzyw lub po prostu chcesz czegoś prostszego i łatwiejszego. Przepis jest również odpowiedni dla tych, którzy przestrzegają diety i monitorują odżywianie.
Składniki
- makrela - 1 rzecz
- czosnek - 1 Głowa
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść makrelę i natrzyj ją olejem i solą i pieprzem.
Posiekaj lub lekko zmiażdż czosnek nożem i nadziewaj rybę.
Zawiń makrelę w folię i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy