Rolada z kilku rodzajów mięsa zawsze okazuje się jeszcze bardziej interesująca i oryginalna. Tym razem proponuję użyć wieprzowiny i wołowiny i uzupełnić je przyprawami i odrobiną warzyw. W przepisie powiem Ci, jak upiec to wszystko poprawnie.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- wołowina - 500 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 3 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kawałek wieprzowiny i wołowinę cienką warstwą, zachodząc na siebie.
Posmaruj wszystko olejem, posyp przyprawami i rozłóż talerze czosnku.
Zawiń ciasną rolkę w folię i wyślij na noc do lodówki.
Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 2.5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy