dania główne 31.01.2022

Rolada wieprzowo-wołowa

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z wieprzowiny i wołowiny
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Rolada z kilku rodzajów mięsa zawsze okazuje się jeszcze bardziej interesująca i oryginalna. Tym razem proponuję użyć wieprzowiny i wołowiny i uzupełnić je przyprawami i odrobiną warzyw. W przepisie powiem Ci, jak upiec to wszystko poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kawałek wieprzowiny i wołowinę cienką warstwą, zachodząc na siebie.

Posmaruj wszystko olejem, posyp przyprawami i rozłóż talerze czosnku.

Zawiń ciasną rolkę w folię i wyślij na noc do lodówki.

Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 2.5 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy