Mojito agrestowe z cytryną i melisą na zimę

30 min
15 porcji
Mojito agrestowe z cytryną i melisą na zimę
0

Proponuję urozmaicić i zrobić Mojito agrestowe z cytryną i melisą. Ta kombinacja składników przyjemnie zaskakuje harmonią. Każdy agrest nadaje się do przepisu, ale z Zielonym okaże się piękniejszy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść agrest z suchych ogonów i dobrze spłucz.

Sparzyć cytryny wrzącą wodą, pokroić w plasterki. Spłucz melisę pod bieżącą wodą.

Umieść agrest, melisę i plasterki cytryny w czystych słoikach.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć i odstawić na pół godziny.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i gotuj przez 5 minut.

Wlej wrzący syrop do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy