gulasz z cukinii na zimę

40 min
4 porcje
Gulasz z cukinii na zimę
Veronika, stock.adobe.com
0

Taki przedmiot musi znajdować się w twojej spiżarni. Gulasz z cukinii to przepyszna przekąska, którą można od razu podać na stole. Polecam zamknąć go w małych słoikach, aby można było zjeść całą porcję na raz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.

W głębokim kotle podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.

Dodaj cukinię, czarny pieprz, cukier, koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Sól, wlej czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Włóż gorący gulasz do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy