Taki przedmiot musi znajdować się w twojej spiżarni. Gulasz z cukinii to przepyszna przekąska, którą można od razu podać na stole. Polecam zamknąć go w małych słoikach, aby można było zjeść całą porcję na raz.
Składniki
- cukinia - 1 kg
- marchew - 100 g
- cebula - 100 g
- czosnek - 20 g
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet - 3 art.
- czarny pieprz - 6 groszek
- cukier - 1 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cukinię i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
W głębokim kotle podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.
Dodaj cukinię, czarny pieprz, cukier, koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sól, wlej czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.
Włóż gorący gulasz do wysterylizowanych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy