Uwielbiam bazylię za jej jasny aromat i wyrazisty smak. Trudno znaleźć lepszą przyprawę, więc dodaję ją do szerokiej gamy półfabrykatów. Na przykład klasyczny keczup pomidorowy z bazylią natychmiast gra nowymi kolorami.
Składniki
- pomidory - 3 kg
- papryka - 500 g
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- cebula - 500 g
- czosnek - 25 g
- bazylia - 60 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory.
Posiekaj wszystkie warzywa losowo, dodaj czosnek, całą wiązkę bazylii i przyprawy.
Dusić wszystko razem na małym ogniu przez 1,5-2 godziny pod pokrywką.
Usuń bazylię.
Zmiel keczup blenderem, ponownie zagotuj i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy