keczup pomidorowy z bazylią na zimę

2 godz. 30 min.
10 porcji
Ketchup pomidorowy z bazylią na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Uwielbiam bazylię za jej jasny aromat i wyrazisty smak. Trudno znaleźć lepszą przyprawę, więc dodaję ją do szerokiej gamy półfabrykatów. Na przykład klasyczny keczup pomidorowy z bazylią natychmiast gra nowymi kolorami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory.

Posiekaj wszystkie warzywa losowo, dodaj czosnek, całą wiązkę bazylii i przyprawy.

Dusić wszystko razem na małym ogniu przez 1,5-2 godziny pod pokrywką.

Usuń bazylię.

Zmiel keczup blenderem, ponownie zagotuj i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy