dżem z pigwy z cytryną i orzechami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z pigwy z cytryną i orzechami
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Dla miłośników niezwykłych smaków proponuję przepis na dżem z pigwy z cytryną i orzechami. To połączenie słodyczy i lekkiej kwaskowatości z dodatkiem chrupiących orzechów z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe. A przygotowanie takiego dżemu w domu nie jest trudne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pigwę w kostkę. Sparzyć cytryny wrzącą wodą, a także pokroić lub ubić blenderem.

Przykryj wszystko cukrem i pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Niech ostygnie.

Powtórz poprzedni krok.

Dodaj przyprawy i posiekane orzechy. Gotuj dżem przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy