keczup z żółtych pomidorów z jabłkami na zimę

40 min
4 porcje
Keczup z żółtych pomidorów z jabłkami na zimę
missmimimina, stock.adobe.com
0

Nawet najbardziej banalny na pierwszy rzut oka keczup może być oryginalny. Po pierwsze, weź dla niego żółte pomidory zamiast zwykłych czerwonych. Po drugie, Dodaj również jabłka, aby uzyskać przyjemną kwaskowatość owocową. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i cebulę. W razie potrzeby obierz pomidory.

Zmiel wszystko w blenderze.

Doprowadzić do wrzenia i gotować keczup przez 20 minut.

Dodaj wszystkie przyprawy, przetrzyj przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj ocet, zagotuj keczup do pożądanej gęstości i zwiń w sterylny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy