Nawet najbardziej banalny na pierwszy rzut oka keczup może być oryginalny. Po pierwsze, weź dla niego żółte pomidory zamiast zwykłych czerwonych. Po drugie, Dodaj również jabłka, aby uzyskać przyjemną kwaskowatość owocową. Mówię więcej!
Składniki
- żółte pomidory - 1 kg
- jabłka - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- cukier - 2 art.
- sól - 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 1 art.
- kolendra - 1 szczypta
- papryka - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz jabłka i cebulę. W razie potrzeby obierz pomidory.
Zmiel wszystko w blenderze.
Doprowadzić do wrzenia i gotować keczup przez 20 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy, przetrzyj przez sito i ponownie zagotuj.
Dodaj ocet, zagotuj keczup do pożądanej gęstości i zwiń w sterylny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy