dżem morelowy bez pestek pomarańczy

25 min
7 porcji
Dżem morelowy z pomarańczą bez pestek
lenkaprusova, stock.adobe.com
0

Długie zimowe wieczory będą wygodniejsze, jeśli zaopatrzysz się w pyszne konserwy. Pamiętaj, aby między innymi zrobić dżem morelowy z pestką pomarańczy. Zaskoczy Cię aromatem, niezwykłym smakiem i pięknem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki i obierz.

Obierz pomarańcze i podziel na plasterki.

Przełóż przygotowane owoce przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 15 minut.

Zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.

Wlej sok z cytryny, następnie przez kolejne 2-3 minuty i zdejmij z ognia.

Włóż dżem do przygotowanych słoików, zwiń i zawiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy