dżem-pięć minut nektarynek bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
Diana Vyshniakova, stock.adobe.com
0

Dżem brzoskwiniowy nikogo nie zaskoczy, ale z jakiegoś powodu nektaryny są nadal mniej popularne. Chcę przywrócić sprawiedliwość i chętnie dzielę się z wami przepisem właśnie z nich. Nawiasem mówiąc, będzie jeszcze ciekawiej, jeśli zmieszasz kilka odmian jednocześnie w jednym dżemie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z nektarynek i pokrój losowo.

Przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 5 minut. Zdejmij z ognia i ostudź.

Powtórz poprzedni krok.

Dodaj skórkę i gotuj dżem przez kolejne 5 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy