Najczęściej klasyczne przepisy lecho wykorzystują cebulę i marchewkę. Jest to na ogół standardowy dodatek do większości przetworów warzywnych. Ale czasami chcesz się bez nich obejść, a ktoś po prostu nie lubi i nie je cebuli. Dzielę się przepisem specjalnie na takie przypadki.
Składniki
- papryka - 1.5 kg
- pomidory - 1.5 kg
- ostra czerwona papryka - 3 kawałki
- czosnek - 1 Głowa
- Olej roślinny - 120 ml
- ocet - 50 ml
- sól - 20 g
- cukier - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i posiekaj w dowolny sposób.
Dodaj masło, cukier i sól i gotuj pomidora przez 15 minut.
Pokrój oba rodzaje papryki i wyślij do pomidora. Dusić przez pół godziny na małym ogniu.
Dodaj posiekany czosnek i ocet. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut.
Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy