lecho bez marchewki i cebuli na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho bez marchewki i cebuli na zimę
Aksenya, stock.adobe.com
0

Najczęściej klasyczne przepisy lecho wykorzystują cebulę i marchewkę. Jest to na ogół standardowy dodatek do większości przetworów warzywnych. Ale czasami chcesz się bez nich obejść, a ktoś po prostu nie lubi i nie je cebuli. Dzielę się przepisem specjalnie na takie przypadki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i posiekaj w dowolny sposób.

Dodaj masło, cukier i sól i gotuj pomidora przez 15 minut.

Pokrój oba rodzaje papryki i wyślij do pomidora. Dusić przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj posiekany czosnek i ocet. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut.

Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy